Ajellessani kaupungilla (tässä tapauksessa siis kotikaupunkini Vantaan kaduilla) olen ottanut tavakseni noudattaa tieliikennelakia eli antaa tietä jalankulkijoille ja pyöräilijöille, jotka ovat ylittämässä katua. Autoilijat huomioivat melko harvoin kevyen liikenteen käyttäjät, vaikka näin pitäisi tehdä.

Kun taas koulujen alku toi kaduille pikkukoululaiset, miksei vähän isommatkin, emmekö voisi vihdoinkin tehdä hyvistä aikeistamme totta ja ryhtyä antamaan tietä? Itse olen huomannut, että kun noudattaa nopeusrajoituksia ja ennakoi tilanteita, suojatien eteen pysähtyminen on täysin vaivatonta. Ainoa ylimääräinen asia on vielä kulttuurin ollessa kehittymätöntä se, että joutuu viittilöimään tien ylittäjälle, joka ei yleensä millään tahdo uskoa, että hän saa tietä.

Haastan kaikki mukaan uuteen liikennekulttuurikampanjaan. Aloitetaanpa vaikkapa kaupunginvaltuutettukollegoistani ja ennen kaikkea niistä, jotka ovat pyrkimässä Vantaan valtuustoon. Olkaamme esimerkillisiä kuntalaisia autolla liikkuessamme! Haastekampanjan nimenä olkoon "Vantaalainen väistää!", tosin en kannata tämän kampanjan nimeä missään muussa asiassa.

Tähän blogiin ei sitten kannata vastata, että ei pitäisi liikkua autolla vaan julkisilla, koska se on ihan eri juttu ja kannatan julkisia ehdottomasti.

Kampanjaan osallistutaan kommentoimalla tätä blogia. Voit myös kertoa omista kokemuksistasi, niin hyvistä kuin huonoistakin.